nov 052010
 

Van onze verslaggever ter plaatse, Henk Aartsma

De voorzitter van de Stichting Klooster Claercamp, Ton Stierhout, hield woensdagavond in de sfeervolle kerk in Hiaure een boeiende lezing over de geschiedenis van het klooster Claercamp. Het imposante klooster is rond 1165 gebouwd op een terp die in de oude kronieken onder de naam Ringersheim voorkomt. Het Cisterciënzer klooster werd rond 1580 volledig afgebroken.

De enthousiaste inleider toonde de aanwezigen een kloostermop, die tijdens het onlangs gehouden archeologisch onderzoek op de voormalige locatie van het klooster te voorschijn kwam. Het streven van de Stichting Klooster Claercamp is om een archeologisch steunpunt met vondsten en foto’s van het roemrijke klooster in het MFC te Rinsumageest te realiseren. Ook het laten verschijnen van een standaardwerk over de rijke geschiedenis van het klooster staat op het programma van de actieve Stichting. http://www.kloosterclaercamp.nl/

 Posted by at 20:35

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.