nov 142010
 
Sneuper Hessel de Walle, bekend van het monumentale boek Friezen uit vroeger eeuwen, waarin alle bekende Friese inscripties van voor 1811 zijn opgenomen, meldt nieuwe vondsten in Hallum.
De kerkvloer is verwijderd en daarmee zijn weer vele grafstenen blootgelegd. En vaak zijn het zeer monumentale. Veel namen van leden uit adellijke Friese families, zoals Van Eminga, Van Sythiema, Van Juckema, Van Camminga, Van Scheltema, Van Goslinga, Van Donia, Van Douma, Van Burmania, Tjaarda van Starkenborg, Van Galama, Van Jaarla, Van Feytsma, Van Roorda, Van Aebinga, Van Liauckema, maar ook dominee Sixtus Acronius (1588-1626) en de Leeuwarder lakenkoper Jonas Franses Oldersma en zijn vrouw Reineke Pieters Sevensma.

Als aanvulling op zijn boek houdt De Walle een genealogische website bij waarin regelmatig aanvullingen worden opgenomen. Met handige drop-down menuutjes kan snel de gezochte plaats of naam bekeken worden. Mooi werk!

 Posted by at 10:53

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.