okt 202010
 

Wie als standhouders op de HCC-Genealogiedag in Tresoar staan op zaterdag 23 oktober kunt u in bovenstaand plaatje zien. Naast de ‘usual suspects’ als CBG en NGV zijn het met name leveranciers van software voor genealogie-programma’s. Opvallende afwezige is dan Aldfaer , maar dat zal wel komen doordat ze de enige zijn met een gratis programma en dus zich ook geen kosten voor een stand kunnen permitteren. Misschien dat het CBG dit oplost door in hun stand alsnog Aldfaer te demonstreren.
Aardig is wel dat de Mormonen aanwezig zijn, naar ik mag aannemen met een demo van hun gescande Friese Burgerlijke Stand gegevens. Het pikante is dan dat zij wel Noordoost Friesland online aanbieden terwijl dit nog niet in AlleFriezen.nl zit (overigens werkt de versie zonder www niet)!
Verder mist u natuurlijk de regionale historische verenigingen. Volgens mij zijn ze simpelweg niet uitgenodigd (vreemd!), zodat u de Historische Vereniging Noordoost Friesland of de verenigingen uit Barradeel, Stellingwerven etc. online zult moeten aanspreken. Ook Anton Musquetier met zijn geweldige website met gegevens van het Provinciaal Bestuurlijk Archief (1813-1924) mis ik in de lijst.
Naast de standhouders kunt u tijdens de genealogiedag luisteren naar lezingen van Bert Looper en Kerst Huisman, of een rondleiding bijwonen.
Helaas kan ik zelf niet langskomen op 23 oktober. Ik had het toch wel leuk gevonden om de vele Friese sneupers weer eens in levende lijve te ontmoeten. Laat het me weten als u foto’s online of een verslag van de dag (of delen ervan) hebt. Ik link of publiceer ze graag op dit blog!

 Posted by at 16:13

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.