okt 272010
 

Op zaterdag 30 oktober is museum ’t Fiskershúske in Moddergat ’s avonds van 19.30 tot 21.30 uur open in het kader van de Nacht van de Nacht. Vandaag gaat op veel plaatsen in Nederland de buitenverlichting uit en ’t Fiskershúske doet daar op een bijzondere manier aan mee.

We gaan terug in de tijd toen er nog geen elektriciteit was. De petroleumlamp wordt aangestoken en rondleiders nemen bezoekers met een stormlamp door het museum. In alle huisjes is wat anders te beleven en met klapperende luikjes en spaarzaam kaarslicht komt men erachter waarom er vroeger zo veel bijgeloof was.

Wat bezoekers kunnen verwachten:
• Fiskershúskers in sfeerverlichting
• Met de voeten op de stoof
• Chocolademelk van het petroleumstel
• Verhalen over bijgeloof en vreemde gebruiken
• Een snurkende bewoner in de bedstee
• Een donker Peasens-Moddergat

De toegang tot het museum is deze avond gratis.

Buiten bij het museum en bij het monument op de dijk worden verhalen verteld door Olga Baggelaar en Ale Hansma. In Kofje en tee drinkerij Yke-Muoi speelt trekzak speelster Anita Schaaf samen met violiste Nanda Ezenga.

 Posted by at 11:21

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.