sep 282010
 

Het blad Noorderbreedte, dat zichzelf een Breed Tijdschrift over Noord-Nederland noemt, heeft vaak hele interessante artikelen. Thema’s zijn: landschap, natuur, cultuurhistorie, ruimtelijke ordening, architectuur, wonen werken en verpozen, stad en platteland, kunst en fotografie. En van elk nummer zetten ze er ook wel een paar online, om even kennis te maken.

Zo is van jaargang 34, nummer 3, 2010, een artikel van Abe de Vries, Ooit geest te zijn van blad en water… te lezen. Het beschrijft een reis van Dokkum naar een groot landhuis in het Groningse Leens, ‘Oosterhouw’ van de overleden dichter Cornelis Onno Jellema. Voor mensen die wat verder kijken dan hun genealogie of voorouders verspreid over het noorden hebben geeft het een mooie mix van historie en toekomstige ontwikkelingen. En dat ook nog in een grafisch mooi opgezet full-colour blad.

 Posted by at 13:21

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.