sep 292010
 

U kent ze vast nog wel uit uw eigen schoolklas op de Lagere school (basisschool). De wandkaarten van de Groninger Cornelis Jetses, waarop in een beeld een heel historisch verhaal gevangen werd. Je kon er prachtig bij wegdromen als je even niet op de meester of juf wilde letten.
Het zijn mooie voorbeelden van de historische beleving die de verhalen je geven.
Deze wandkaarten zijn nu in een Europees project online gezet. Het aardige is dat hiermee ook culturele verschillen bekeken kunnen worden, zoals Vikingen die bij ons als woeste krijgers worden geportretteerd en in andere landen als vreedzaam. Ook Bonifatius komt 3 keer in de database voor.
Neem eens rustig een kijkje op http://www.historywallcharts.eu/

 Posted by at 11:08

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.