aug 302010
 
De nieuwsbrief van projectleider Dirk Tang van Sailing Letters meldt dat een nieuwe boekuitgave bij de uitgever Walburg Pers ligt. Het behandelt de vondst van de brieven die de jonge vrouwen Hendrikje de Cerff-ten Broek en Meymerigje Buyk-Kleyhens in 1779 en 1780 aan hun voor de VOC varende mannen stuurden.
Deel III, De voortvarende zeemansvrouw. Openhartige brieven aan geliefden op zee, zal op 24 november 2010, vanaf 14.00 uur in de Koninklijke Bibliotheek worden gepresenteerd.
De archiefdozen in The National Archives waarin de brieven worden bewaard bevatten ook Nederlandse kranten. Deze zullen online beschikbaar komen via de historische krantenwebsite op http://kranten.kb.nl/

Aanvullend op het onderzoek van Sailing Letters is de site van de Universiteit Leiden, Brieven als Buit, met een maandelijkse transcriptie van een oude brief. Brieven zijn een prachtige aanvullende bron voor een genealogie. Mocht u zelf nog een in de familie hebben en met ons willen delen: Laat het weten!

Zie ook de informatie over eerdere Sailing Letters Journaals en achtergronden op dit blog.

 Posted by at 10:18

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.