aug 242010
 

Download de Pelgrimsgids, bestaande uit 20 pagina’s met foto’s van middeleeuwse kerken en activiteiten en locaties voor de ‘stiltezoeker’ op de site van Oan ‘e dyk. Vroeger en nu, in Noordoost Friesland kan er nog van de rust genoten worden in deze hectische tijden. En niet voor niets zijn er in het recente verleden bij verkiezingen van de mooiste plekjes in Nederland het Lauwersmeergebied en Schiermonnikoog als winnaars uit de bus gekomen. Nergens is de dichtheid aan oude kerkjes op de terpdorpen ook zo hoog.
Deze week is eveneens een nieuwe campagne gelanceerd om de gehele provincie Friesland te promoten onder het motto Fan Fryslân, wat refereert aan de betekenis van supporter en afzender. Persoonlijk vind ik hem niet zo sterk, maar dat dacht ik in eerste instantie ook over de slogan van de buurprovincie Er gaat niets boven Groningen. Die vind ik inmiddels toch een stuk sterker geworden. In reclametermen noemen ze dat dan ‘het merk Groningen is/wordt geladen ‘. Laten we hopen dat het merk Fryslân ook stevig geladen wordt en dat niet na een jaartje aanmodderen weer een andere kreet bedacht wordt.

 Posted by at 23:02

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.