aug 052010
 

De site van de Mormonen, ofwel Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, in de USA biedt niet alleen een enorme database met genealogische gegevens maar ook in bepaalde gevallen een directe link met de originele scan. Omdat de data lang niet altijd betrouwbaar zijn een goede manier om zelf de informatie te controleren.
Probeer het eens uit via http://pilot.familysearch.org/recordsearch/start.html#start en zie ook de Wiki van Familysearch.
Ik heb met altijd wat verbaasd over de jongemannen met blauwe spencer en stropdas op straat en een naambordje met Elder erop. Uit nieuwsgierigheid heb ik wel eens een exemplaar van het Book of Mormon gevraagd. Wat ik er nog van begrepen heb is dat het een soort appendix op de Bijbel is die in 1830 werd gepubliceerd en waarin verslag wordt gedaan van een verhaal dat op gouden platen zou zijn vastgelegd. De jongemannen gaan meestal op eigen kosten 2 jaar ergens in de wereld evangeliseren, vandaar dat je ze op de meest vreemde plekken tegenkomt. Je wordt er volgens mij wel een goede verkoper van, want ze leren wel om een redelijk impopulair verhaal onder de aandacht te brengen.

 Posted by at 14:03

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.