jul 122010
 
In 2006 werd het Open Fries Kampioenschap Paleografie gehouden door Tresoar.
Aangezien er online geen geografische beperkingen zijn, zou je het door het Rijksarchief Leuven georganiseerde Open Kampioenschap Oud Schrift lezen van 2010 als een opvolger kunnen beschouwen. Deze wedstrijd richt zich uitdrukkelijk tot amateurs. Professionelen zoals archivarissen en historici kunnen niet deelnemen. Op die manier willen ze de kennis van het oude schrift bij het brede publiek promoten en degenen die hierin bedreven zijn, even in het zonnetje zetten.
Los de bijgaande opgave op en mail je antwoord naar paleografie@arch.be Dit e-mailadres is beschermd door spambots. Achteraf wordt de correcte transcriptie gegeven om jouw versie te controleren.

Deelnemen kan tot 31 augustus, middernacht. De opgave downloaden kan hier.
Half september krijgen de beste kandidaten een uitnodiging om deel te nemen aan de finale op 9 oktober 2010, in het Rijksarchief te Leuven. De finalisten krijgen een uur de tijd om een aantal Nederlandstalige (fragmenten van) teksten te lezen. De verbetering, de bekendmaking van de resultaten en de prijsuitreiking gebeuren nog dezelfde dag.

Intussen krijgen de finalisten een VIP-bezoek aan het nagelnieuwe Rijksarchief te Leuven aangeboden.
Wie gaat de uitdaging aan?
 Posted by at 23:50

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.