jul 092010
 

Bob Coret lanceert dit jaar een interessant nieuw project voor de genealogie gemeenschap. Het heet Familiearchivaris.nl en beoogt het volgende: “De nieuwe website familiearchivaris biedt stamboomonderzoekers een virtuele ruimte waar een digitaal familie archief gevormd kan worden. Stamboomonderzoekers kunnen familieleden uitnodigen op familiearchivaris om te participeren in het familie archief: zij kunnen het familie archief inzien, vullen met materiaal zoals foto’s en scans, familieverhalen schrijven en reacties toevoegen!”

Het aardige is dat een dergelijk project weliswaar digitaal (en voor sommigen daardoor onpersoonlijk) begint maar wel degelijk als resultaat kan hebben dat contacten gelegd worden met familieleden die anders nooit bereikt worden en daarmee ook onontdekte familieschatten!
Wie weet heeft die verre achterneef net wel die oude foto van je betovergrootvader die je altijd al had willen hebben. Of zijn er verhalen over je eigen vader of opa bekend die je zelf nog nooit gehoord hebt. Persoonlijk lijkt het mij een leuke manier om zo dieper in de eigen familie, toch meestal de beste bron voor genealogische informatie, te kunnen graven naar verrijking van je familiegeschiedenis. Houd dus Familiearchivaris.nl in de gaten en probeer het uit zodra het live is.

 Posted by at 10:19

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.