jun 012010
 

De Leeuwarder Courant was al een tijdje online beschikbaar met artikelen die teruggaan tot het oprichtingsjaar 1752.
Via een nieuwe website, http://www.dekrantvantoen.nl/ zijn naast de LC nu ook het Dagblad (vroeger: Nieuwsblad) van het Noorden en documenten die het Dokumintaasje Sintrum Ferwerderadiel heeft gedigitaliseerd, zoals groepsfoto’s en dorpsgezichten online beschikbaar. Zie hiervoor ook de inventaris bij het Streekarchief te Dokkum.
Daarnaast gaan een kleine 7000 pagina’s van het Sâwn Stjerren Nijs en diens voorganger MOH Post online. U kunt zowel Uitgebreid zoeken als gewoon Bladeren in de kranten, waaronder de Nieuwe Dockumer Courant en het Nieuwsblad van Noordoost Friesland.
Ook is op de website een rubriek Historische kaarten van de Friese grietenijen beschikbaar. Al met al prachtige aanvullingen om uw stamboomgegevens mee te verlevendigen!

En dat is nog niet alles! De Koninklijke Bibliotheek heeft een nog groter kranten-project online gebracht. De belangrijkste Nederlandse kranten van 1618 tot 1995 zijn doorzoekbaar en een selectie van landelijke, regionale, lokale, Nederlands-Indische, Surinaamse en Antilliaanse kranten en extra titels uit 1940-1945. Zoeken in Vier Eeuwen Kranten kan via de Historische Kranten database.
Als u iets leuks gevonden heeft of er een artikel over schrijft, mail ons !

 Posted by at 09:57

  3 Responses to “De Krant van Toen database met oude krantenartikelen”

  1. Reageer:

     
  2. geachte ,in het nieuwsblad van het noorden van vrijdag 23 oktober 1964 heefter een artikel gestaan over de bevrijding van ijzendijke (zeeuws vlaanderen ) dat ging over een cafe is het mogelijk om dit artikel op te sturen naar mij ???? en waren er nog meer artikelen over de bevrijding in zeeland van 1944 in afwachting van UW bericht groet ik U vriendelijk Peter van de VELDE adress : STARING straat 9 -4532GD -TERNEUZEN

     
  3. Reageer:

     

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.