mei 262010
 

Woensdag 12 mei jl. is de acte gepasseerd waarmee vereniging Streekmuseum het Admiraliteitshuis omgezet is naar een stichting. Op de foto van Agnes Miedema: vlnr, drs. Jelle Arjaans, voorzitter van het bestuur van het Admiraliteitshuis, drs. Ihno Dragt, directeur-conservator van het Admiraliteitshuis en mr. Sytze Hellinga, notaris.

Vorig jaar 7 mei, op de locatie van het Admiraliteitshuis ‘het Hellinghûs’ in Dokkum, gingen leden van het Admiraliteitshuis akkoord met de omzetting. De in 1937 opgerichte vereniging zal vanaf nu stichting Museum het Admiraliteitshuis heten.

De omzetting heeft zo lang geduurd door het officiële traject dat doorlopen moest worden via notaris, advocaat en de rechtbank in Leeuwarden.

Het doel van de omzetting is samengaan met stichting ’t Fiskershúske in Moddergat, vooral op bestuurlijk en personeel vlak. Beide musea behouden de eigen identiteit, begroting en de inkomsten en uitgaven.

 Posted by at 17:41

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.