mei 072010
 
De Nieuwe Dockumer Courant meldt voor het weekend 8 en 9 mei de openstelling van molens en gemalen in de gemeente Dongeradeel:
De Stichting Monumentenbehoud Dongeradeel, eigenaar van 7 molens en 26 kerktorens, stelt deze twee dagen haar molens open voor het publiek. Iedere bezoeker ontvangt een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld informatiepakketje in de vorm van molenspeculaas, met onder andere een molenroutekaart en een infofolder over molens en molenspeculaas. Daar waar mogelijk zullen de molens actief draaien. De aanwezige molenaars zullen tekst en uitleg geven over de molens, want iedere molen heeft zijn eigen historie en kenmerken.

In Zeldenrust in Dokkum worden pannenkoeken tegen een vriendelijk prijsje aangeboden. Meer informatie over molens in het algemeen en die van de stichting in het bijzonder is te vinden op www.monumentenbehouddongeradeel.nl

De 38ste editie van de Nationale Molen- en Gemalendag duurt de laatste jaren een heel ‘wiekend’. Meer dan de helft van alle molens in Nederland is voor deze gelegenheid opengesteld en ook bij vele gemalen staan de deuren open voor het publiek.
Update: De Nieuwe Dockumer Courant meldt een bijzondere ontmoeting op molen Zeldenrust: molenaar Evert Dam ontmoette toevallig zijn Canadese neef Fokke Dam. Ook de Canadese familie Lindeboom bezocht de molen.

 Posted by at 12:01

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.