apr 262010
 

Trouwe lezers van De Sneuper hebben de laatste tijd kennis kunnen maken met de vervolgserie Groeten uit Amerika van sneuper Kor Postma. In elk nummer wordt een familie onder de loep genomen die vanuit Noordoost Friesland naar Amerika is geëmigreerd. Postma heeft door vele contacten in de USA uit eerste hand verhalen opgetekend en foto’s verzameld. Voor degenen die de verhalen in een bundel verzameld graag in de kast willen hebben bestaat nu de mogelijkheid deze te bestellen. Het betreft families uit de Dongeradelen en Dantumadeel. De namen van de onderzochte personen die zijn vertrokken vanaf 1847 samen met Ds. Scholte naar Pella (Iowa) USA op het schip de Pieter Floris.

Enkelen vertrokken iets later maar vestigden zich ook aldaar:
1. Pieter Oebeles Viersen

2. Dirk Gerkes Postma

3. Heerke Ypes Viersen

4. Tjebbe Meinderts Beintema

5. Jacob Jans Slot

6. Wopke Hoekes de Haan

7. Sjoerd Aukes Sipma

8. Gerrit Gerbens van der Weit

9. Abraham Paulus Buwalda

10. Epke Alberts Roorda

11. Ritske Aukes Sipma

12. Sipke Aukes Sipma

13. Minke Thomas Bouma

Naast deze persoonlijke verhalen is er ook een hoofdstuk gewijd aan de bijzondere afgescheiden predikant Ds. Hendrik Pieters Scholte en De Club van Scholte (een groep van sympatisanten van Ds. Scholte o.a. van Raalte, Brummelkamp, Bolks, Ypma, van der Meulen en de Cock).

Het boek bevat ruim 150 foto´s en kost slechts 25 euro exclusief verzendkosten. Bestellen kan via email bij Kor Postma.

 Posted by at 22:04

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.