dec 282009
 

Ons lid en molenkenner Warner Banga publiceert in 2010 een boek over zijn passie: Jim mutte komme, ut waait! Het boek is het resultaat van jarenlang onderzoek in de Dongeradelen door deze vrijwillig molenaar. Het bevat vele nieuwe en niet eerder gepubliceerde feiten en foto’s. Een molenaar is afhankelijk van de wind: zonder wind kan er niet gemaald worden. Dus als het waait, moet je aan het werk! De Dokkumer molenaar Albert Willems Banga, riep desnoods midden in de nacht zijn knechten uit bed met de woorden: “Jim mutte komme: ut waait!”

Het is een oproep uit een vervlogen tijd die slechts nog in stand gehouden wordt door herinneringen en monumentale windmolens, die ons handen vol geld kosten.

U kunt het boek bij voorintekening met korting bestellen (40 euro ipv de reguliere 46,50) via Historia Doccumensis, de stichting die in Dokkum lezingen verzorgd en boeken publiceert.
 Posted by at 14:08

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.