dec 222009
 

Jacob Bosma meldt het volgende:
Museum ’t Fiskershúske en Dorpsbelang Paesens-Moddergat organiseren een ‘Kunst of Kitsch’ middag op maandag 28 december.

De deuren van het garnalenfabriekje in Moddergat staan aanstaande maandag 28 december voor iedereen open om waardevolle spullen te laten beoordelen. 5 deskundigen staan voor u klaar om te beoordelen of kunst of kitsch meegenomen heeft.

Heeft u iets in huis wat al heel lang in de familie is? Of een vreemd object waarvan u niet weet wat het is? Ligt er al jaren een schilderij op zolder en wilt u nu wel eens weten of het ook een historische waarde heeft of misschien wel een fortuin waard is? Dan is dit uw kans om daar achter te komen.

Bezoekers kunnen maandag tussen 14.00 en 17.00 uur objecten komen laten determineren. De toegang is gratis en het aantal objecten dat men kan laten beoordelen is onbeperkt. Voor eventuele verdere info kan men met Jacob Bosma mailen.

Update: voor een verslag, zie de Nieuwe Dockumer Courant online en de papieren versie van 31 december. Er werden o.a. een originele Ids Wiersma, zeldzaam porselein en divers glas aangeboden. Meer kunst dan kitsch dus!
Update 2: Jacob Bosma meldt nog enkele leuke vondsten:

  • Een letter/merklap uit 1708 gemaakt door iemand uit Morra.
  • Een laat middeleeuws pelgrimsinsigne.
  • Een schilderij van Jopie Huisman.
  • Een bijzonder zeldzame Koustermoune (houten apparaatje waarmee door vissers zelf vislijnen gedraaid werden).
 Posted by at 17:39

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.