okt 072009
 

Dirk Tang, projectmanager van Sailing Letters, meldt middels de Nieuwsbrief Sailing Letters van oktober 2009, nummer 7, dat er hard gewerkt wordt aan een tweede Sailing Letters Journaal. Het krijgt de titel ‘De smeekbede van een oude slavin en andere verhalen uit de West’ en wordt uitgegeven bij de Walburg Pers.
Dit Journaal zal geheel gewijd zijn aan de relatie met ‘De West’. Op maandagmiddag 23 november, 14.00 uur wordt het gepresenteerd in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.
In het Journaal zullen bijdragen staan over Suriname, Essequebo, Demerary en de Antillen. Alles gebaseerd op brieven uit de 17e en 18e eeuw. Bij het boek wordt weer een DVD geleverd met de scans van de originele brieven.

Het eerste Sailing Letters Journaal is ook voorzien van een DVD. Dit Journaal had als titel ‘De dominee met het stenen hart’.
Update: Brieven zijn hot momenteel. Ook een site met brieven van Vincent van Gogh is online gegaan.
Update 2: De Brief van de Maand oktober 2009 bij het project van de Universiteit Leiden, Brieven als Buit, gaat over vijftig brieven waarin een rampzalige orkaan beschreven wordt die tussen 9 en 20 oktober 1780 grote schade heeft aangericht in het Caraïbisch gebied.
 Posted by at 11:27

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.