jul 182009
 

In een recent bericht meldde ik het in een bijzin, maar omdat er wat onduidelijkheid over is kom ik er nog even op terug. Op vrijdag 16 oktober is er een symposium getiteld “Friese adelshuizen en hun bewoners in vergelijkend perspectief” in It Aljemint van de Fryske Akademy, naar aanleiding van het verschijnen van het boek van Paul Noomen, Stinzen in middeleeuws Friesland en hun bewoners. Klik op de afbeelding hiernaast voor details van het programma.

Sneuper Hessel de Walle meldt verder dat voor iedereen die het boek “Friezen uit vroeger eeuwen” gekocht heeft, de database inclusief aanvullingen en wijzigingen direct doorzoekbaar gemaakt is via http://www.walmar.nl/inscrzonder.asp Voor directe toegang heeft hij alleen nog uw ip-adres van uw computer nodig, op te vragen via http://www.ipee.nl/
Stuur dat even in een e-mailtje naar Hessel de Walle en het wordt geregeld.

In het nieuwste nummer van Fryslan, het blad van het Koninklijk Fries Genootschap, nr. 2, juli 2009, wordt gemeld dat de ledenvergadering op 30 juni heeft ingestemd met de plannen om het blad te vernieuwen en uit te geven met uitgeverij Waanders. Helaas geen spoor van een mededeling over het tegelijkertijd verbeteren van de website. Daar wordt nu nog als meest recente nummer een exemplaar van 2008 genoemd…
Wel weer aardige artikelen over o.a. Hessel van Martena, wiens vermeende portret in Museum Martena waarschijnlijk een portret van een onbekende Hongaar of Pool is. Dit nadat een bezoeker van het museum het portret herkende van een dito kniestuk in het gemeentemuseum Helmond (in een kasteel gevestigd)! Kijk, dat vind ik nou een leuke vondst.
Ook de drie Friese portretjes uit 1815 van Marten Ruurds Oosterhof, Hiltje Heeres Westra en Ruurd Martens Oosterhof uit Dronryp, in een artikel van Rients Faber, zijn van een simpele schoonheid.
Verder nog een uitgebreid artikel over de boerderijontwerpen van W.C. de Groot en een artikel over Friese kerkdorpen.

 Posted by at 20:16

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.