jul 062009
 

Sneuper Christiaan Schaafsma meldde onlangs dat zijn grootvader Sierk Schaafsma, gemeente-ontvanger te Dantumadeel, postuum is onderscheiden met de Yad Vashem medaille.
Hij kreeg deze met zijn echtgenote voor de verzetsdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Leest u het complete verhaal op het blog van Christiaan Schaafsma.

Update: N.a.v het artikel http://sneuperdokkum.blogspot.com/2009/07/schaafsma-ontving-oorlogsonderscheiding.html op uw site heeft Radio 5 ondergetekende en de oudste zoon om een interview gevraagd.
Dit in het kader van “Wat blijft…” waarin wordt teruggekeken op overleden familieleden of kennissen en de vraag wordt beantwoord “wat blijft” in de herinnering van de nabestaanden.

De uitzending van dit interview met ondergetekende (kleinzoon en zoon van overleden Jan Schaafsma) en Tjeerd Schaafsma (oudste zoon) zal plaats hebben op Radio 5 a.s. zondag van 14.00-14.15.

Het interview vond o.a. op locatie af, bij het huis aan de Headwei 77 in Damwald alwaar de hele geschiedenis heeft plaats gevonden en op de algemene begraafplaats van Damwald waar Sierk Schaafsma en Anna Schaafsma-Dijkhuis begraven liggen waar een interview met ondergetekende plaats vind. Daarnaast een interview met de oudste zoon Tjeerd Schaafsma die aan de lijve het verzetsverleden van de Schaafsma’s heeft ondervonden.
Aanvullende informatie ook op de RKK site (want het is een KRO/RKK uitzending):
http://www.katholieknederland.nl/watblijft/detail_objectID715717.html

Christiaan Schaafsma
Groningen

 Posted by at 00:23

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.