jul 112009
 

De Walburg Pers kondigt een nieuw boek aan: Boekenwijsheid, waarin 30 gerenommeerde wetenschappers mooie, oude en belangrijke boeken onder de aandacht brengen.

In Museum Meermanno in Den Haag is van 3 oktober 2009 t/m 10 januari 2010 de gelijknamige boekententoonstelling te zien. Behalve de keuze van de auteurs zijn ook vele andere boeken uit de 16e t/m 18e eeuw te bekijken.

Dit alles naar aanleiding van het gereedkomen van het project Short Title Catalogue, Netherlands (STCN) van de Koninklijke Bibliotheek, een Nederlandse bibliografie van 1540-1800. In bijna 200.000 titels is de volledige boekproductie van de machtige Republiek in kaart gebracht.

En wat dacht u verder van deze gedigitaliseerde bijbel uit de vierde eeuw (rond 350 na Chr.), de Codex Sinaiticus ?
 Posted by at 20:18

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.