jun 172009
 

Al diverse malen heb ik op dit blog over oude brieven geschreven. Met name die in het project Sailing Letters, van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief in Den Haag. Al vanaf het begin ontvang ik hun nieuwsbrief, met vaak weer interessante nieuwe transcripties. Zoals bijvoorbeeld de kinderbrieven uit 1672 van Annetje Jochems.

Recent zag ik dat ook de Universiteit van Leiden nu transcripties van oude brieven online publiceert. De eerste gaat over een brief uit 1664 van weduwnaar Hendrik Meessen Vrooman vanuit Nieuw Amsterdam (New York) naar zijn familie in Leiden. Dit project wordt Brieven als Buit genoemd. Sneup maar eens door deze nijsgjirriche transcripties!

 Posted by at 23:15

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.