mei 232009
 

Weekblad Elsevier Magazine geeft met enige regelmaat een Special uit. Online wordt dit een dossier genoemd. De achtste in de serie Alle Nederlandse Premiers was Schelte van Heemstra (1807-1864). Nu ken ik die naam wel uit de historie van Oostdongeradeel toen hij daar grietman was en ook tijdens mijn eigen studie in Groningen was er een Schelto van Heemstra, vast en zeker een nazaat. Ik werd zelfs wel eens voor hem aangezien omdat ik blijkbaar op hem leek!

Wat ik me niet realiseerde was dat Schelte of Schelto van Heemstra premier van Nederland is geweest! En wel in 1861.

Lees in detail hoe dat kwam in de papieren versie met alle premiers sinds 1945 (100 pagina’s) of in het online artikel van Elsevier.

 Posted by at 19:47

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.