apr 102009
 

Bij het verzamelen of opruimen van dozen met oude foto’s kom je ze regelmatig tegen. De foto’s waar niets achterop staat en je geen idee hebt wie of wat er op afgebeeld staan. Als er dan ook niet een ouder familielid is die je kan helpen, dan heb je een probleem. Een mogelijke oplossing biedt het plaatsen van een scan van de foto op een website. Ik heb er even een paar voor u op een rijtje gezet.

Voor Friesland in het algemeen is natuurlijk de site van Tresoar met daarop het Fries foto-archief de meest aangewezen plek. Ook nu al staan hier diverse zoekplaatjes op die u mee kunt helpen oplossen door in het reactieveld uw bericht te plaatsen.

Voor Noordoost Friesland specifiek plaatsen we ook incidenteel foto’s op de Sneuper site, zoals de pagina met foto’s van Jan de Jager uit de boedel van Klaas Willems Dijkstra (1917-1997) uit Oostrum, of de foto’s die opgenomen zijn in onze Vragenrubriek. Stuurt u reacties hierover a.u.b. naar ons verenigings-emailadres.

De meest actieve site op het gebied van Nederlandse zoekplaatjes is de website www.zoekplaatjes.nl
Dit is de verzamelplaats voor de echte foto-speurders, die vaak razendsnel een aanwijzing of een oplossing weten.

Ga dus zelf ook eens aan de slag met uw vergeten foto’s! Scan of fotografeer ze met uw telefoon/digitale camera en stuur ze op naar een van de genoemde sites. Eventueel kunt u ook zelf een gratis fotowebsite aanmaken via Flickr of Picasaweb van Google.

Wie weet wordt ook voor u snel licht in de foto-duisternis gebracht!

 Posted by at 10:16

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.