apr 192009
 

Op de stralend zonnige zaterdag 18 april 2009 kwam de Historische Vereniging Noordoost Friesland bijeen in Veenwouden voor zijn ledenvergadering. Voorzitter Jan Walda uit Niawier sprak een welkomstwoord, waarna secretaris Jan de Jager de activiteiten van het afgelopen jaar doornam. Penningmeester Johannes Dijkstra gaf een toelichting op de financiële cijfers, die prima waren.

Namens de redactie van de Sneuper nam Reinder Tolsma het woord om aan te kondigen dat voor het 25-jarig jubileum van de vereniging (over 4 jaar) een vervolg op het regionale boek over Oral History, Op de Praatstoel, gepland is. Hiervoor zijn reeds vele Verenigingen Dorpsbelangen, de regionale pers en de andere historische verenigingen uit de regio benaderd. Ook hebben we online een oproep gedaan. De vergadering gaf een fiat om met een goed plan voor dit boek te komen.
Eimert Smits vertelde vervolgens wat de redactie zoal verder gedaan heeft afgelopen jaar, met als hoogtepunt, naast het boek, de verschijning van het extra nummer over Katholieke Linnenweversfamilies en de vlasteelt.
Als laatste gaf webmaster Zijlstra een uitleg bij de opzet en inhoud van het verenigings-blog. In de pauze met lunch werd de film van de kaart van de stad Groningen door Egbert Haubois, die in 3D gezet is, vertoond. Velen waren het er over eens dat het mooi zou zijn als dit ook voor Dokkum gedaan zou kunnen worden.

Het middagprogramma bestond uit rondleidingen door de Schierstins en de Nederlands Hervormde Kerk van Veenwouden met zijn mooie oude zadeldak. Een fotoverslag vindt u op de fotopagina van de ledendag.

Bewegende beelden kunt u zien via de filmpjes van de ledendag op YouTube:
Op weg naar de Schierstins.

Lezing in de Schierstins, deel 1.

Lezing in de Schierstins, deel 2.

Lezing in de Schierstins, deel 3.

Bezoek aan de Nederlands Hervormde Kerk van Veenwouden.

 Posted by at 16:28

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.