apr 262009
 

De beroemde Atlas Blaeu van der Hem is kortgeleden opnieuw uitgegeven als facsimile. Als liefhebber van oude kaarten kijk ik graag naar de mooie platen van bijvoorbeeld Hollandse schepen in buitenlandse baaien en de prachtige namen uit de koloniale tijd. Zo is er een prachtig gezicht op de baai van Goa, een bijzondere kaart van Mauritius, kasteel Elmina in het huidige Ghana (Goudkust), een beschrijving van Bengalen (Bangladesh) en de eilanden Deshima en Taiwan.
Op de officiële website van het project zijn mooie downloads in hoge resolutie te bekijken.

Een breder overzicht van oude kaarten is te zien via de site van Historische Cartografie. Leuk om even in alle rust doorheen te sneupen en in te zoomen op de interessante details.
 Posted by at 20:43

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.