mrt 062009
 

Morgen, zaterdag 7 maart 2009 geeft Anton Musquetier een lezing over Het Provinciaal Bestuurlijk Archief van Friesland (de Staten).
Namens N.G.V. afd. Friesland en het Genealogysk Wurkferbân wordt de presentatie gegeven om 13.30 uur (zaal open 13.00 uur)in de zaal van het gebouw van de Fryske Akademy aan de Doelenstraat te Leeuwarden. Deze is schuin tegenover Tresoar en HCL, het gebouw met de mooie wapens aan de gevel.
Ook toegankelijk voor zij die geen lid zijn !

Verder is het misschien aardig om weer eens te sneupen in nieuwe online databases. Zo komen er diverse Friezen voor in de database van het Amsterdams Historisch Museum (zoek op Fries of Friesland).

Of voor de liefhebbers van cartografie en geografische informatie, de online digitale tijdschriften op het gebied van de Geschiedenis der Geodesie, van Stichting De Hollandse Cirkel.

En aangezien 2009, naast het Darwinjaar en Hudsonjaar ook Calvijnjaar is kun je een hoop informatie vinden op de site van Calvijn 2009.

Zelf ga ik de speciale editie van Elsevier lezen over Ons Amerika, 400 jaar Nederlandse sporen in de Verenigde Staten. Taal, eten, geschiedenis, beroemdheden en immigratie.

 Posted by at 14:03

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.