mrt 172009
 

Het naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van onze vereniging gemaakte boek Op de Praatstoel, waarin de gesproken geschiedenis (oral history) van Noordoost Friesland werd vastgelegd, krijgt mogelijk een vervolg. Het boek was in 2008 ook na een herdruk al snel uitverkocht (totale oplage van 850 stuks) en zal niet meer bijgedrukt worden.

Het idee is nu opgevat om een deel 2 te gaan maken. Hiervoor heeft de vereniging nieuwe verhalen nodig.
We hebben mensen nodig die geïnterviewd kunnen worden. Daarom vragen we de hulp van onze lezers: kom met mogelijke onderwerpen en/of mensen die bij u in het dorp geschikt zouden zijn.

Zelf hebben we al voorbeelden van een sigarenmaker en straatveger in gedachten. Maar denkt u ook aan beroepen als stads- of dorpsomroeper, vroedvrouw, bolkoerrinster, voerman, dirigent van de plaatselijke harmonie, paardenhandelaar, oud-burgemeester en oud-notaris (die zien natuurlijk een hoop voorbijkomen).
Het gaat om de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadeel, Dantumadeel en Kollumerland. Wat betreft de mensen gaat het om personen met oude en verdwenen beroepen, bijzondere verhalen die bewaard moeten blijven en die vastgelegd moeten worden nu het nog kan .

Oproepen zullen ook via de regionale kranten en de verenigingen voor dorpsbelangen verspreid worden.

Mail naar onze vereniging of bel met onze redacteur Reinder Tolsma op 0519 – 241593 of stuur een email.

 Posted by at 20:29

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.