feb 092009
 

Sinds afgelopen weekend heeft Tresoar de rolboeken van de arrondissementsrechtbanken online gezet. Althans een begin daarvan. Momenteel zijn eerst de rolboeken van het arrondissement Sneek en een deel van Heerenveen via de zoekmachine beschikbaar. Originele pagina’s zijn ook gefotografeerd en online door te bladeren voor Leeuwarden.

Uiteraard kunnen mensen uit geheel Friesland voorkomen in de diverse rolboeken. Zo komen op een willekeurige pagina van Leeuwarden aangeklaagden voor uit Franeker, Augustinusga, Harlingen, Dokkum en Oostrum. De periode die de boeken beslaan loopt van 1833 tot 1934.

U kunt de bestanden doorzoeken via de speciale pagina op de Tresoar site.

 Posted by at 21:19

  2 Responses to “Criminele rolboeken Tresoar online”

  1. Reageer:In het rolboek van leeuwarden kom ik een afkorting tegen uts?r? Deze komt zeer veelvuldig voor. Wat betekent het?

     
  2. Reageer: Ik denk dat het ut supra betekent: “zoals hierboven”.

    https://www.stamboomforum.nl/genealogie/2/53298/0/afkorting_uts_a_in_een_begraafboek

     

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.