okt 032008
 

Sinds enige tijd heeft het voormalige streekarchivariaat Noordoost Friesland, nu genaamd Historisch Informatiecentrum Noordoost Friesland, een eigen website. De thuisbasis van de Historische Vereniging Noordoost Friesland te Dokkum verhuisde begin dit jaar van de oude brandweerkazerne naar een gloednieuw onderkomen bij de openbare bibliotheek.
De toegankelijkheid is hiermee sterk verbeterd, o.a. door de zeer ruime openingstijden. U kunt voortaan uw bezoek voorbereiden via de online inventarissen op de website http://www.hicnof.nl/. Nog even voor de duidelijkheid: dit is niet de site van de historische vereniging, maar van het archief.

Interessant zijn de lijsten met historische boeken die bij het Historisch Informatiecentrum zijn te bekijken. Via de optie Archieven en Collecties krijgt u overzichten van wat er zoal aan interessante bronnen in Dokkum zijn te raadplegen. Hieronder gemeentearchieven, waterschapsarchieven, particuliere archieven en verzamelingen. Ook kunt u zoeken naar Personen op Familienaam. Afijn, gaat u zelf eens lekker sneupen op deze nieuwe website!

 Posted by at 21:19

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.