okt 212008
 

Het Nationaal Archief in Den Haag stelt sinds kort, als eerste archief, een deel van zijn fotocollectie digitaal beschikbaar via de fotosite Flickr. Op deze van oorsprong Amerikaanse site kunnen gratis foto’s worden geplaatst die voorzien worden van steekwoorden en commentaar. Hierdoor kan er makkelijker door zoekmachines naar gezocht worden. Ook kunnen bezoekers van de site zelf commentaar en aanvullende gegevens achterlaten.
Momenteel zijn al foto’s te bekijken over de Arbeidsinspectie, Repatrianten, Eerste en Tweede Wereldoorlog, Emigranten, het KNIL (Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger) en de Olympische Spelen van 1928.
De foto’s uit de collecties van het Nationaal Archief en zijn partner Spaarnestad Photo zijn te zien op flickr.com/photos/nationaalarchief

De Historische Vereniging Noordoost Friesland heeft overigens al veel langer een foto-archiefje op de fotosite Flickr. Aan de linkerkant (onderaan) van de hoofdpagina van ons blog kan op een fotocollage geklikt worden of op de directe link naar www.flickr.com/sneuperdokkum

Wilt u ook oude foto’s online zetten in ons foto-archief? Mail ze dan naar ons verenigingsadres.

 Posted by at 12:44

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.