sep 062008
 

In het najaar staan er weer een aantal interessante bijeenkomsten op de agenda.

Op zaterdag 4 oktober zijn er zelfs twee. De eerste, en voor Friezen meest relevante, is de 12e Genealogische contactdag, van 10-16 uur in Tresoar te Leeuwarden. Vele historische verenigingen, waaronder uiteraard de Historische Vereniging Noordoost Friesland, zullen zich hier presenteren. De toegang is gratis.

Dezelfde dag vindt in Amsterdam een symposium plaats van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunden (KNGGW). Dit symposium ‘De Nederlandsche Leeuw. Van verleden naar toekomst’ behandelt o.a. de voorlopige uitkomsten van een grootschalig project waarbij via DNA-onderzoek in combinatie met genealogische gegevens (de zogenaamde genetische genealogie) ongetwijfeld verrassende resultaten gemeld kunnen worden. Mogelijk zelfs het bestaan van een specifiek Fries gen of haplogroep.

En last but not least de najaarsvergadering van de Historische Vereniging Noordoost Friesland in het prachtige terpdorp Ee. Op zaterdag 8 november beginnen we om 10.00 uur met een lezing en uitreiking van het extra nummer van De Sneuper over Katholieke linnenweversfamilies en de vlasteelt in Noordoost Friesland. In de middag zijn er rondleidingen in Vlasmuseum Braakhok en de oude hervormde kerk op de terp in Ee. Ook is er voldoende tijd om gegevens uit te wisselen, dus neem uw genealogische papieren en laptop mee!
Wilt u zich opgeven als nieuw lid en abonnee op De Sneuper, dan kan dat via de site of het emailadres van de vereniging.

 Posted by at 14:55

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.