mei 272008
 

In het prachtige Noordoost Friesland is een keur aan musea die de moeite waard zijn. Een nieuw initiatief heeft geleid tot een samenwerkingsverband waarin via 1 website de musea worden gepresenteerd: sinds 23 mei op http://www.markantfriesland.nl/

Naast het bekende Admiraliteitshuis in Dokkum, Fiskershuske in Moddergat en het Ruurd Wiersmahus in Birdaard wordt ook het nieuwe Cichoreimuseum De Sukerei in Damwoude onder de aandacht gebracht. Museumkerk Eben-Haezer te Wierum, het Molenmuseum in Anjum, Oudheidkamer Mr.Andreae in Kollum, Fogelsanghstate en Landbouwmuseum De Brink in Veenklooster, De Schierstins in Veenwouden en Oudheidkamer Dantumadeel in Zwaagwesteinde, kortom voor elk wat wils.
In het overzicht mis ik nog het aardige Vlasmuseum It Braakhok in Ee, de plek voor de najaarsvergadering van onze vereniging. Sneup eens door de website en ga eens ter plekke kijken!
 Posted by at 23:13

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.