nov 032007
 

Van: hzijlstra | 3 Nov 2007 | 2,874 keer bekeken
In 1952 reisde een cameraman door Friesland om her en der dorpsfilms te maken. Zo ook in Munnekezijl. De bevolking was zeer opgewonden en moest duidelijk wennen aan de camera. Dit is een stukje uit een film van ruim een half uur. De Enschedese zakenman Johannes Willem Lambertus Adolfs liet tussen 1948 en 1970 bijna 1500 dorpsfilms in Nederland maken. Vaak in overleg met de plaatselijke muziekvereniging (in Munnekezijl: Tida Kira) werden zoveel mogelijk dorpsbewoners gefilmd, die vervolgens tegen betaling de film mochten bekijken. Reageer gerust als u iemand herkent. Bekend zijn o.a. op 00.39 en 2.23 Jan Zijlstra met op zijn arm dochter Hettie.
Op 3.25 de vader van Ietze Visser. Meer achtergrond-informatie over deze dorpsfilms op http://www.friesfilmarchief.nl/page.php?nodeId=28

De lagere schooljeugd van Munnekezijl doet allerlei oud-hollandse spelen. Zoals het bekende bokje springen.

De mannelijke bevolking van Munnekezijl deed in 1952 massaal mee met het damtoernooi.

Molen van Munnekezijl en de melkende boer Hendrik Zijlstra in 1952. Vermoedelijk zijn Jan Zijlstra en Hendrik Zijlstra degenen die met paard en wagen naar het land gaan. Op 2:39 ds. Albert ter Steege, de dominee die predikant was van Burum en Munnekezijl.

 Posted by at 22:42

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.