apr 012002
 

H. Zijlstra
In het maart 2002 nummer van De Sneuper staat een artikel dat gaat over de geschiedenis van de kerktoren en de klokken te Brantgum.
Hierin wordt het volgende gemeld over éen van de twee klokken: Het opschrift van die geroofde klok luidde: Jurien Ballthazar heft my ghegoten / Anno 1660 / Johannes Brunsvelt / Predikant aldaar / Piter Minnerda / Piter Willems kerkvoogden in Brantinghem /
Nu kwam ik over zijn broer Theodorus Brunsvelt een bizar verhaal tegen over zijn tijd als dominee te Aalsum -Wetsens (Wetzens). Zelden zal een dominee zo lang en zo structureel zijn tegengewerkt als deze man in het kleine terpdorpje in de buurt van Dokkum.
Lees over de gebeurtenissen op de website hier.

Ook staan er genealogische gegevens van de familie Bru(i)nsvelt online op deze site.

 Posted by at 23:15

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.